Waarom kiezen voor een onzichtbare beugel?

Beauty & Gezondheid

Waarom kiezen voor een onzichtbare beugel?

Steeds vaker zien we de onzichtbare beugel terugkomen en dit is niet voor niets het geval. Het hebben van een mooi gebit is iets dat voor veel mensen belangrijk is. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en moeten sommige mensen een beugel dragen om rechte tanden te krijgen. De blokjesbeugel is niet erg geliefd omdat deze goed zichtbaar is. Om deze reden is de onzichtbare beugel in het leven geroepen. De onzichtbare beugel is een alternatief voor traditionele metalen beugels die opvallen en soms als onaantrekkelijk worden beschouwd. Onderstaand gaan we je alles vertellen over deze onzichtbare beugel, zo kan jij bepalen of dit voor jou een goede optie is.

Een onzichtbare beugel is onopvallend

Het grootste voordeel van de onzichtbare beugel ten opzichte van de traditionele beugel, is dat deze vrijwel onzichtbaar is en dus niet goed opvalt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de metalen opvallende draden van de traditionele beugel die een negatieve invloed kunnen hebben op jouw zelfvertrouwen. Kies jij voor een onzichtbare beugel, dan kan je gewoon met zelfvertrouwen blijven glimlachen, hoe fijn is dat?

Deze beugel is zeer comfortabel

Kijken we naar traditionele beugels, dan horen we vaak dat deze ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Zo kan zo’n beugel in de mond schuren en voor irritatie zorgen. Kies je voor een onzichtbare variant, dan heb je hier geen last van. Deze is namelijk gemaakt van gladde, comfortabele materialen die niet voor schaafwonden kunnen zorgen. Juist hierom is de onzichtbare beugel een comfortabele mogelijkheid voor mensen die een rechter gebit willen hebben.

Je kunt de onzichtbare beugel makkelijk uit doen

Wat ook fijn is aan deze beugel, is dat je hem gemakkelijk uit kunt doen. Je kunt je tanden hierdoor makkelijker poetsen en flossen. Een traditionele beugel daarentegen kan niet makkelijk worden schoongemaakt omdat deze vastzit aan de tanden. De onzichtbare variant vermindert de kans op tandbederf dan ook aanzienlijk en dat kunnen we zeker als een voordeel zien.

Sneller resultaat en persoonlijk ontworpen

Doordat de onzichtbare beugel persoonlijk ontworpen wordt, heb je ook sneller een goed resultaat. Je hoeft de beugel minder lang te dragen en dat is natuurlijk ook wel zo fijn. Tevens kiezen veel volwassenen ervoor om deze beugel te dragen omdat zij deze dus minder lang in hoeven te houden.

Kies voor een specialist

Wij raden het alleen aan om voor een onzichtbare beugel te kiezen op het moment dat je een specialist inschakelt. Helaas zijn er online veel aanbieders te vinden die de beugels voor veel te lage prijzen aanbieden en niet de juiste service bieden. Je zult echt naar een professionele orthodontist moeten gaan die regelmatig controlerondes uitvoert. Je kunt beter wat extra geld betalen voor een goede beugel met het beste resultaat, dan voor een beugel die helemaal niet doet wat hij zou moeten doen. Ga daarom op zoek naar een orthodontist bij jou in de buurt, lees reviews en plan vervolgens een afspraak in. De specialist kan je tijdens deze afspraak alles over de beugel vertellen.