Voordelen implantaat tand

Beauty & Gezondheid

Voordelen implantaat tand

Soms kan het zijn dat je tanden mist of dat je tanden zo slecht zijn dat je ze beter kunt vervangen. Met een implantaat tand kun je dan weer ongestoord praten, lachen en eten. Wat het precies is en wat de mogelijkheden ervan zijn vertellen we je uitgebreid in dit artikel. Er zijn zoveel alternatieven op het gebied van je gebit dat we je graag helpen om te ontdekken wat de beste optie voor je is. Loop jij al een tijd te worstelen met een slecht gebit? Lees dan snel dit artikel en ontdek of een tandimplantaat een goed optie voor je is. En heb je nog vragen? Dan helpen we je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Wat is het?

Een implantaat tand is een kunstwortel die jouw natuurlijke wortel vervangt. Het implantaat wordt geplaatst in je bovenkaak of onderkaak en dient als nieuwe wortel voor een tand of een kies. Het ziet eruit als een schroefje dat gemaakt is van titanium of zirkonium. Dat zijn materialen die zich aan het kaakbot hechten. Als ze geplaatst zijn is er tijd nodig om te helen en te ontdekken of de nieuwe wortel zich goed hecht aan je lichaam. Daarna kan er op de kunstwortel een kroon of brug worden geplaatst. Meestal is het de beste optie om een enkele tand of kies te vervangen als deze niet meer goed is. Laat je altijd adviseren door een deskundige over wat de beste keuze is in jouw geval.

Makkelijk een missende tand of kies vervangen

Met een implantaat tand kun je eenvoudig een tand of kies vervangen die niet meer goed is of die mist. Als je van nature een tand mist kan dit een goede oplossing zijn. Ook als je om wat voor reden dan ook een tand verliest is dit een mooie optie. Je hoeft je geen zorgen te maken over je gebit en kunt gewoon weer lachen. Niemand die nog ziet dat er een gat was. De tand of kies wordt zo gemaakt dat deze niet van een echte tand te onderscheiden is. Daarbij wordt er gekozen voor een kleur die past bij de rest van je tanden. Zo heb je geen lelijk gat meer en kun je moeiteloos eten, drinken en genieten van een mooi gebit.

Weer kunnen lachen met implantaat tand

Met een implantaat tand kun jij weer voluit lachen zonder je te schamen voor je gebit. Niks is vervelender dan een lelijk gebit met gaten waar tanden of kiezen horen te zitten. Het kan je zelfvertrouwen een flinke deuk geven als je een tand verliest en er een gat overblijft. Gelukkig hoef je daar niet mee rond te blijven lopen en zijn er slimme oplossingen waar je lang plezier van kunt hebben.

Implantaat tand voor een goede gezondheid

Je mond met daarin je tanden en kiezen vormt de basis van je gezondheid. Een goede mondhygiƫne draagt bij aan een gezond gestel. Als je problemen hebt met je gebit en last hebt van slechte tanden en kiezen of een tand of kies verliest dan is een implantaat tand een goede optie om je gebit mooi te houden. Daarmee hou je ook de gezondheid in je mond op peil.