Naar een acupuncturist gaan voor je rust

Beauty & Gezondheid

Naar een acupuncturist gaan voor je rust

Het bezoeken van een acupuncturist kan enorme impact hebben op zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Een aantal wekelijkse behandelingen bij een acupuncturist kan helpen bij het vermijden van stress of pijn. Waardoor klachten zoals slaaptekort of psychische problemen aanzienlijk kunnen worden verminderd. Een acupuncturist gaat samen met je kijken naar wat je problemen zijn en hoe deze het beste aangepakt kunnen worden met de juiste behandelmethode. Er zijn veel punten in het lichaam die kunnen worden aangeraakt met de naalden die worden gebruikt tijdens deze behandelingen door de acupuncturist. Naast deze behandeling is toediening van Oosterse kruiden ook gebruikelijk. Deze twee behandelingen gaan vaak hand in hand met elkaar en vullen elkaar aan. 

Alternatieve geneeswijze: naar de acupuncturist

Velen zweren er al eeuwen bij, voornamelijk in de landen waar de herkomst plaatsvindt van de behandeling. De laatste tientallen jaren is het ook steeds populairder geworden om naar een acupuncturist te gaan voor behandelingen. Niet alleen heeft acupunctuur een helende werking, maar ook een preventieve werking. Het voorkomt meer dan dat het heelt. Wanneer de energie in je lichaam uit balans is, is het belangrijk om deze weer te herstellen. Vaak zijn de meeste aandoeningen of ziekten een gevolg van stress. Wanneer je deze stress aanpakt, zul je zien dat er al veel ruimte terugkomt in je hoofd en dat je lichaam meer aanvoelt als een thuis dan een last. Ook pijn kan hierdoor veel worden voorkomen. 

Het gebruik van kleine stroomstoten

Niet alleen is reguliere acupunctuur een goede behandelwijze, maar er zijn ook behandelmethoden in acupunctuur waarbij kleine stroomstoten worden gegeven aan de naalden die bevestigt zitten in de punten in je huid. Het is een modernere manier van deze behandeling en wordt ook wel elektro-acupunctuur genoemd. Het is mogelijk om cijfermatig bepaalde resultaten te halen uit deze methode. Er kan ook achterhaald worden of er specifieke blokkades zijn, stoorvelden of allergieën zijn. Hiervoor kun je ook een behandeling doen bij een mesoloog. Er worden bepaalde punten opgemeten en hieruit kunnen gegevens worden gehaald die kunnen vertellen wat er uit balans is in je lichaam. Niet alleen hiervoor, maar deze behandeling is ook effectief bij het ervaren van veel pijn. Hoewel de stroomstoten misschien eng klinken is dit in feite niet zo heel spannend. Het zijn kleine, zwakke stroomstootjes die door de naalden worden geleiden.

Kies voor je eigen gezondheid

Zeker in de maatschappij waarin we nu leven kan het best een uitdaging zijn om te blijven kiezen voor jezelf. De meesten van ons werken voor een baas, van negen tot vijf. En dit kan best vermoeiend of hersendodend werk zijn. Daarom is het belangrijk om balans op te zoeken als je voelt dat je deze nodig denkt te hebben. Zo is het goed om in je vrije tijd dingen voor jezelf te doen zodat je tot rust kunt komen. En af en toe kun je eens zo’n behandeling doen om te kijken of je die rust nog beter kunt vinden. Op deze manier leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar geef je ook indirect je grenzen aan. Door te kiezen voor jezelf en dus een bezoekje te geven aan de acupuncturist.