Ludomania

Beauty & Gezondheid

Ludomania

In medische termen wordt gokverslaving ludomania genoemd. Dit houdt in dat een persoon moet gokken ondanks dat hij de schadelijke gevolgen kent. Gokverslaving is een gedrag dat de meeste belangrijke aspecten van het leven kan beïnvloeden, het kan u bijvoorbeeld psychologisch en fysiek beïnvloeden en uw sociale leven belemmeren. Soms wordt gokverslaving een verborgen ziekte genoemd omdat je geen fysieke symptomen kunt zien. Volgens de American Psychological Association is verslavend gokken een psychische stoornis en hebben de getroffenen er geen controle over. Gokverslaving is een chronische en progressieve ziekte. Dit betekent dat een persoon er steeds meer verslaafd aan raakt elke keer dat hij of zij de kans krijgt om te gokken. Volgens een onderzoek heeft ongeveer 4 procent van de Amerikaanse bevolking een gokverslaving.

Volgens Dr. Richard Rosenthal zijn er drie criteria voor een persoon om te worden vermeld als een pathologische gokker of een persoon met een gokverslaving. Een ondraaglijk gevoel of toestand, waarbij een persoon zich zonder reden hulpeloos voelt. Depressie kan een reden zijn; een persoon kan depressief worden door problemen op het werk, problemen met familie, enz. Een ander criterium is wanneer een persoon een hoog vermogen tot zelfbedrog ontwikkelt. Wanneer een gokker onder deze criteria valt, heeft hij een gokverslaving. Gokverslaving wordt echter ingedeeld in twee soorten, actiegokken en escape-gokken.

Actiegokken betekent dat een persoon verslaafd is aan het nemen van risico’s, mensen die onder deze categorie vallen, met andere gokkers willen spelen en zichzelf als winnaar willen bewijzen voor iedereen. Ze willen zich identificeren en een imago creëren, ze zullen doorgaan met gokken totdat en tenzij ze de positie bereiken. Escape-gokken is waar een persoon gokt vanwege de reden dat ze worden getroffen door een aantal persoonlijke zaken. De persoon heeft problemen met emotionele aspecten in het leven of de persoon voelt zich niet op zijn gemak bij het leven. Mensen die aan een gokverslaving zijn ontsnapt, spelen meestal alleen of zitten graag alleen, ze zijn eerder te vinden bij blackjack of bij gokautomaten. Ontsnap aan gokkers vermijd gewoon menselijk contact. Het blijkt dat mannen meer verslaafd zijn aan actiegokken en vrouwen verslaafd zijn aan escape-gokken. Ook blijkt dat jongeren eerder een gokverslaving hebben dan volwassenen. Tieners hebben over het algemeen 3 keer meer kans om onder gokverslaving te vallen. Dit is volledig omgekeerd in vergelijking met andere verslavingen waar problemen bij volwassenen vaker voorkomen dan bij kinderen.

Gokverslaving is een psychische stoornis die geen impuls heeft om het onder controle te krijgen, maar het is te diagnosticeren en te behandelen. Een zeer effectieve manier om behandeld te worden is door middel van hypnose. Hypnose heeft een zeer hoog succespercentage bij het genezen van mensen van gokverslaving. U kunt mp3-versies downloaden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je klaar bent met alle sessies van hypnose, verlies je geen geld meer in de casino’s. Je zult een winnaar zijn en een voorbeeld stellen aan iedereen hoe snel en gemakkelijk je van gokverslaving af kunt komen.