Beter in je vel met deze tips

Beauty & Gezondheid

Beter in je vel met deze tips

Lion’s mane paddenstoelen (Hericium erinaceus) zijn witte, bolvormige schimmels met lange, ruige stekels. Mensen kunnen ze eten of innemen in de vorm van supplementen. Onderzoek suggereert dat ze een reeks gezondheidsvoordelen kunnen bieden, waaronder verminderde ontsteking en verbeterde cognitieve en hartgezondheid.

Mensen in Azië gebruiken deze paddenstoelen voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. Natuurvoedingswinkels verkopen leeuwenmanenextract in supplementvorm, en zowel de schimmel als de extracten lijken gunstig te zijn voor de gezondheid.

Hier bespreken we de mogelijke voordelen van Lion’s Mane-paddenstoelen en houden we rekening met de mogelijke risico’s en bijwerkingen van het gebruik ervan.

Wat zijn de mogelijke voordelen?
Lion’s mane-paddenstoelen kunnen helpen bij het volgende:

Ontsteking en oxidatie


Lion’s mane-paddenstoelen kunnen een aantal gezondheidsvoordelen bieden.
Antioxidanten kunnen zowel ontstekingen als oxidatie in het lichaam bestrijden.

Ontsteking draagt ​​bij aan veel medische aandoeningen, waaronder diabetes, hartaandoeningen en auto-immuunziekten.

Een onderzoek uit 2012 dat het medicinale potentieel van 14 soorten paddenstoelen evalueerde, ontdekte dat leeuwenmanen de op drie na hoogste antioxidantactiviteit hadden, die onderzoekers beschreven als “matig tot hoog”.

Immuunfunctie
Lion’s mane-paddenstoelen kunnen het immuunsysteem versterken, onder meer door ontstekingen te verminderen en oxidatie te voorkomen.

Onderzoek naar muizen suggereert dat leeuwenmanenpaddenstoelen de activiteit van het darmimmuunsysteem kunnen stimuleren.

De resultaten van een ander onderzoek bij muizen geven aan dat een eiwit in leeuwenmanenpaddenstoelen de groei van nuttige darmbacteriën stimuleert die de immuniteit versterken.

Angst en depressie


Extracten van leeuwenmanenpaddenstoelen kunnen nuttig zijn bij de behandeling van angst en depressie.

In een onderzoek uit 2015 vertoonden muizen die leeuwenmanen-paddenstoelenextract consumeerden minder depressief gedrag en hadden ze bloedmarkers die op een lagere depressie wezen. De onderzoekers suggereren dat dit te wijten is aan de ontstekingsremmende effecten van het extract.

De bevindingen van een dierstudie uit 2018 ondersteunen dit, waarbij de auteurs concluderen dat deze paddenstoelenextracten middelen kunnen bevatten die nuttig zijn voor de behandeling van depressieve stoornissen.

In een klein Japans onderzoek aten vrouwen met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder overgangsklachten en een slechte slaapkwaliteit, 4 weken lang koekjes met extracten van leeuwenmanen of placebokoekjes. De deelnemers die het extract aten rapporteerden lagere niveaus van irritatie en angst dan die in de placebogroep. Lees meer op Microdose pro website